Labrokes Sports Betting proves its worth time and time again, make sure of it by yourself.

SEO Optimizacija web stranica

SEO Optimizacija web stranica put do vrha

 

SEO OptimizacijaMnogi vlasnici web stranica silno žele biti na prvoj stranici ili u vrhu pretrage na Google i drugim tražilicama. Najteže  je doći na prvo mjesto, pitanje koje se odmah nameće je kako ? SEO Optimizacija web stranica ili Search Engine Optimization je ono što vam sigurno odmah treba ili pak ulaganje u marketing i oglašavanje putem mnogih sistema koji za to služe.

Prva varijanta SEO Optimizacija je daleko povoljnija financijski a druga za one koji imaju dosta novaca za marketing te žele brze rezultate i nove posjetitelje na svojim stranicama. Dakle možete koristiti jedno ili drugo ali i obadvije varijante kako biste pospješili vaše poslovanje.

 

Što je SEO Optimizacija ?

Ovo pitanje SEO optimizacija mnogima je jasno a onima koji tek ulaze u svijet poslovanja putem web stranica svakako treba jednostavno objašnjenje za ovaj pojam. SEO Optimizacija je jednostavnim rječnikom pojašnjeno skup poslova koje je potrebno obaviti na vašim stranicama kako bi stranice zadovoljile kriterije tražilica za bolje rangiranje i shodno tome naravno bolje pozicije. Ovdje možemo kada kažemo seo optimizacija podijeliti taj posao u dvije faze i to :

 • on site optimizacija
 • off site optimizacija

Vezano uz seo optimizaciju prvi9 dio posla on site “seo optimizacija” je veliki broj poslova koje treba obaviti na samoj web stranici kako biste sve poznate elemente koji se traže od web tražilica za kvalitetnu web stranicu posložili i doveli u pristojno stanje. Tu su zaista mnogi elementi i algoritmi tražilica poput Googlea imaju preko 200 i nešto važnih i manje važnih faktora po kojima ocjenjuju važnost neke web stranice i na temelju toga zbrajanjem tih elemenata određuju pozicije za određene stranice.

U nastavku on site seo optimizacije ćemo navesti neke od važnijih elemenata koje treba dobro uskladiti i posložiti da bi ste imali neke šanse te navesti neke važne faktore koji su važni za dobru poziciju vaših stranica. Prije svega jasno je da se ti elementi dosta često nadograđuju i mijenjaju pa stoga budite uvijek u toku i pratite što je trenutno važno i koji su algoritmi za određenu godinu važniji a možete pratiti te algoritme i promjene za Google algoritam i shodno tome uvijek raditi na doradi i usavršavanju svega. Samo takav i kvalitetan rad i pristup kod seo optimizacije nakon određenog vremena će vam dati mogućnost da se nađete na samom vrhu tražilica za određene izraze.

Važni faktori za on site seo optimizacija postupak

 • starost vaše web domene
 • Validacijski ispravan kod provjerite na http://validator.w3.org/
 • korištenje h1, h2 i h3 tagova za naslove
 • Page rank stranice – važan za seo optimizacija postupak
 • povezanost s vašim profilima na društvenim mrežama
 • mobile verzija web stranica
 • dužina produženosti web domene npr. 10 godina
 • ključni izraz u nazivu domene
 • meta tagovi i usklađenost sa sadržajem
 • grafika, video
 • alt tagovi na slikama

Ovo su samo neki od faktora kad kažemo da je stranica seo optimizirana i zadovoljava neke kriterije a testiranje optimiziranosti vaše stranice možete izvršiti mnogim online alatima i mnoge od njih možete koristiti kako biste si olakšali pregled tih važnijih algoritama da li su ili nisu zadovoljeni i da li je seo optimizacija stranica dobra ili ne.

Za početak jedan od dobrih alata je i woorank.com a nadalje mnoge takve alate ćemo vam uskoro dati na korištenje kroz naš blog o SEO optimizaciji i alatima koje biste mogli koristiti kako biste bili sigurni da li ste zadovoljili određene kriterije i da je vaša stranica SEO optimizirana i dobro pripremljena jer SEO Optimizacija je dug i mukotrpan posao a pri tome potrebno je i zaista mnogo znanja i iskustva sa svime.

Kada se kaže SEO Optimizacija onda je to naravno mnogo više faktora koje treba zadovoljiti samim radom na vašim stranicama da biste pobijedili konkurenciju i bili bolji od njih ali vi to možete svakako ako za to imate vremena jer SEO Optimizacija nije posao za jedan dan već za mnogo dana, mjeseci i godina rada i truda da bi se postigao rezultat i da biste dostigli vrh tražilica jer su vaše web stranice spremne za to ako je SEO Optimizacija dobro odrađena kroz određeno vrijeme.

Off Site SEO Optimizacija

U ovom dijelu seo optimizacija posla kada ste završili on site optimizaciju ostaje vam trajno raditi i raditi i SEO Optimizacija je proces bez kraja ako stalno želite biti u vrhu. Off site optimizacija je postupak u kojemu trebate sprovesti i sprovoditi mnoge procese radi optimiziranosti i boljeg rankinga ili položaja vaših web stranica poput :

 • razmjena linkova sa relevantnim stranicama
 • korištenje raznih socijalnih mreža i linkanje te objave sadržaja s vaših stranica
 • objavljivanje vaših stranica na raznim tražilicama
 • korištenje web direktorija
 • korištenje web foruma
 • linkovi i razmjena sa što više raznih kvalitetnih servisa

SEO Optimizacija u svom procesu provođenja i u algoritmima tražilica dakako dosta vodi računa o linkovima koji vode prema vašim web stranicama a najviše o tome da su to kvalitetni linkovi s visokim page rankom te naravno da su iste stranice vezane uz temu o kojoj i vi govorite na vašim web stranicama. Nemojte nikada kupovati linkove na raznim mjestima povoljno jer to je jako loše za vas i vaše web stranice te SEO Optimizacija više neće imati smisla s kupljenim linkovima.

SEO Optimizacija je zapamtite proces koji traje i traje a samo kvalitetnim radom i mukotrpnim praćenjem svega postići ćete rezultate a pokušate li prijevarama vaše stranice nestat će sigurno vrlo brzo sa lica web tražilica i cjelokupan posao SEO Optimizacija i svega što ste radili tada propada za tu domenu trajno najčešće.

SEO Optimizacija – Usluga optimizacije

Ako nakon svega što znate za pojam SEO Optimizacija shvatite da je sve to ipak pre komplicirano za vas ili nemate vremena slobodno nas kontaktirajte i zatražite našu uslugu SEO Optimizacije za vaše web stranice a uz sve naše garancije koje vam dajemo možete biti uvjereni da ćemo vaše web stranice dovesti do vrha jer SEO optimizacija je za nas posao koji znamo odraditi za naše klijente.

SEO Optimizacija web stranica
4.5 (90.59%) 17 votes